Πιστοποιητικά ΔΕΗ: Διαθέτουμε τη γνώση και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να ελέγχουμε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της οικίας ή της επιχείρησής σας ώστε να μπορούμε να εκδώσουμε πιστοποιητικά ελέγχου για τη ΔΕΗ.
Επειδή όλοι μας έχουμε κατά καιρούς ταλαιπωρηθεί από τις παράλογες απαιτήσεις του δημοσίου κατά τις συναλλαγές μας με αυτό, πολλές φορές αντιμετωπίζουμε και το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου ως ένα ακόμα "χαρτί". Ως τέτοιο, προσπαθούμε να πετύχουμε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή και αγνοούμε πλήρως την ουσία του, που είναι η ασφάλειά μας.
Οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μια ανέλεγκτη οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση μπορεί να είναι:
- Ηλεκτροπληξία (τραυματισμός ή απώλεια ζωής) σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα.
- Πυρκαγιές ή εγκαύματα από ηλεκτρικά αίτια.
- Βλάβες ή καταστροφές σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.
- Υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από διαρροές.
- Νομικές συνέπειες για τον ιδιοκτήτη – χρήστη ή τον ηλεκτρολόγο, μετά από διαπίστωση ότι η εγκατάσταση δεν τηρεί τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας σε περιπτώσεις βλάβης τρίτων (θανάτου, σωματικής βλάβης, ζημίας σε εγκαταστάσεις/πράγματα).
Τόσα χρόνια λειτουργούν τα ηλεκτρικά μια χαρά. Για ποιο λόγο να ασχοληθούμε με ελέγχους;
Αν είναι προϋπάρχουσα εγκατάσταση σε λειτουργία, τότε η εμπειρία της χρήσης χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα καθησυχάζει τον χρήστη. Στο κάτω κάτω τι να πάθουν τα καλώδια; Και όμως, οι παλιές εγκαταστάσεις εγκυμονούν πολλούς κινδύνους:
- Η «γήρανση» της μόνωσης των καλωδίων με την πάροδο του χρόνου μειώνει την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την πιθανότητα διαρροών και βραχυκυκλωμάτων με συνέπεια τον κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας.
- Το ίδιο μπορεί να έχει συμβεί στις ασφάλειες και στους διακόπτες χειρισμού σρον πίνακα. Δεν είναι λίγες οι φορές που «σκάνε» τη στιγμή ενός ανοίγματος ή κλεισίματος, με προφανή κίνδυνο πυρκαγιάς.
- Πολύ «ύπουλος» και εν δυνάμει φονικός κίνδυνος είναι αυτός της καταστροφής της γείωσης σε κάποιο κύκλωμα ή σε κάποια συσκευή. Πχ, η πρίζες μπορεί να έχουν κανονικά την επαφή της γείωσης αλλά αυτή να μη συνδέεται κανονικά με τη γείωση του κτηρίου. Το ίδιο μπορεί να γίνεται και με συσκευές όπως κουζίνες, θερμοσίφωνες κοκ, που έχουν και μεταλλικό περίβλημα. Η «απώλεια» της γείωσης μπορεί να προέρχεται είτε από φθορά/κακή σύνδεση του καλωδίου γείωσης είτε από καταστροφή (πιθανώς σκούριασμα) του ηλεκτροδίου γείωσης που είναι θαμμένο στη γη.
Ένας σωστός έλεγχος στην ηλεκτρολογική σας εγκατάσταση μπορεί κάποια στιγμή να σας σώσει τη ζωή. Γιατί να το ρισκάρετε για λίγα ευρώ;